-->

Makanan Terakhir Sebelum Jalani Hukuman Mati (8 Foto)

Posted by Muhamad Syafiq Thursday, October 4, 2012 0 comments
Semua orang mempunyai keinginan untuk menikmati hidangan yang sedap. Oleh kerana itulah terdapat penjara di luar negara yang menyediakan hidangan istimewa buat banduan akhir yang akan ke tali gantung.


Menjalani hukuman mati merupakan hukuman yang paling ditakuti oleh semua orang. Sesiapa yang dijatuhkan hukuman mati, mereka tiada harapan selain menginsafi segala perbuatannya yang terdahulu. 

Dikatakan terdapat makanan terakhir yang disediakan oleh pihak penjara kepada banduan akhir ini. “No Seconds” adalah foto bersiri oleh jurugambar dari New York, Henry Hargreaves yang memaparkan makanan terakhir penjenayah sebelum mereka menjalani hukuman mati. Data penjenayah tersebut seperti nama, umur, jenayah yang dilakukan, jenis hukuman serta menu terakhir mereka turut dicatatkan di sebelah gambar.
Fuh, ada yang mewah dan ada yang biasa. Namun kita sendiri tidak pasti adakah penjara di Malaysia menyediakan makanan seperti ini bagi banduan akhir sebelum mereka dijatuhkan hukuman gantung. Makanan ini kelihatan sedap, dan kerana itulah ia disediakan khas untuk dijamu oleh banduan akhir.

Sumber : BeritaCeritaDunia

0 comments:

Post a Comment