-->

OMG! - Kampung pengasas KFC musnah

Posted by Muhamad Syafiq Tuesday, November 6, 2012 11 comments
CRITTENDEN: Sebanyak 103 puting beliung melanda seluruh Amerika Syarikat sejak seminggu lalu, yang turut menyebabkan kerosakan di Henryville, kampung halaman David Kolonel Sanders, pengasas Kentucky Fried Chicken (KFC) di Indiana.


Laporan terbaru memberi sedikit berita ceria apabila seorang kanak-kanak perempuan dan lelaki ditemui selamat di Salem, Kentucky, tetapi mereka kini menjadi yatim piatu selepas semua ahli keluarga terbunuh akibat puting beliung itu.

Sumber : TaoTauAjer

Gambar - Kemalangan Bas Pelancong India Di Genting ( 6 Gambar )

Posted by Muhamad Syafiq 0 comments
KEMALANGAN bas persiaran terbabas sebelum terbalik di Kilometer 4.5, Genting Highlands menghala ke Kuala Lumpur. 24 pelancong warga India mengalami kecederaan dan dua mangsa maut di tempat kejadian.


5 Mac 2012 - Seramai 48 Anggota Bomba hadir ke Operasi Kemalangan Jalan Raya di KM4.5 Genting ke Kuala Lumpur melibatkan sebuah bas yang membawa penumpang seramai 23 orang.

Sumber : TaoTauAjer

OMG! - Pembuatan Kobis tiruan di Jepun Pulak ( 5 Gambar ) [ Video ]

Posted by Muhamad Syafiq 0 comments
Sebelum ini tao telah tunjukkan korang tentang telur tiruan, daging tiruan dan juga hardisk tiruan dari China. 

Kali nieh tao nak tunjukkan pulak cara membuat kobis tiruan kali nieh dari Jepun la pulak.


Okay gambar di atas nieh adalah kubis..korang rasa kobis nieh asli atau fake??

Ok jom kita tengok macam mana cara nyer nk buat kobis paslu dari buatan Jepun ini...

Sumber : TaoTauAjer

Info! - 7 Tips membeli Tablet PC

Posted by Muhamad Syafiq 1 comments
Bagi korang yang ingin membeli Komputer tablet, seperti Samsung Galaxy Tab 7.7 lagi-lagi iPad 3 bakal di keluarkan tak lama lagi, ikuti ​Tips Membeli Komputer Tablet di bawah ini.


Sekarang nie telefon skrin sesentuh dan tablet dah banyak dipasarkan di Malaysia, dan korang dapat lihat kebanyakan golongan remaja dan dewasa memilikinya. Buat masa ini pengeluar yang bergitu sengit persaingan nyer adalah diantara Android dan Apple.

Dengan banyaknya komputer tablet yang dijual di pasaran, di sini tao ada nak kongsikan beberapa ​Tips Membeli Komputer Tablet kat korang yang boleh korang pertimbangkan sebelum membeli, antara aspek yang korang perlu lihat adalah:

Sumber : TaoTauAjer

KEJAM ! - Nak tengok bagaimana kulit ular sawa ditanggalkan? (10 Gambar)

Posted by Muhamad Syafiq 0 comments
Diorang membunuh ular sawa untuk mengambil kulit nya untuk di buat kasut, beg tangan, dan macam-macam lagi. Kesemua nyer hanya lah untuk fesyen dan juga perubatan macam kat china ada jual sosej ular kering untuk tujuan perubatan.


Saksikan gambar-gambar pemprosesan menaggalkan kulit ular sawa di bawah ini...

Sumber : TaoTauAjer

OMG! - Apabila Kulit Manusia Disambar kilat (4 Gambar)

Posted by Muhamad Syafiq Monday, November 5, 2012 0 comments
Sebelum ini tao penah tunjukkan kat korang catu video dimana seorang lelaki sedang berjalan dan di panah petir sebanyak beberapa kali tetapi masih hidup. Tao rasa lelaki tersebut mungkin akan dapat bekas seperti ini setelah terkena panahan petir tersebut.


Kalau kita dapat lihat ia mengahasilkan corak yang menarik tetapi pasti pedih bagi mangsa tersebut sewaktu di panah petir.

saksikan lagi gambar di bawah ini...

Sumber : TaoTauAjer

#tautak - Definisi dan 15 Fakta tentang Meteor

Posted by Muhamad Syafiq 0 comments
Meteor adalah penampakan jalur jatuhnya meteorid ke atmosfera bumi, lazim nyer disebutkan sebagai tahi bintang. Penampakan tersebut disebabkan oleh geseran yang dihasilkan oleh tekanan sewaktu memasuki ke memasuki atmosfera bumi. Disini tao nak kongsikan dengan korang fakta-fakta tentang meteor.


15 Fakta tentang meteor.....

Sumber : TaoTauAjer

SubhanaAllah! - Menakjubkan Labah-labah Membuat sarang Seladang selepas banjir ( 9 Gambar)

Posted by Muhamad Syafiq 0 comments
Subhanallah, pasti korang tak penah melihat kejadian seperti ini dimana sekumpulan Labah-Labah membuatt sarang secara besar besaran selepas banjir di Austrailia. Dulu ade kes macam ini jugak di India dimana labah-labah membuat sarang seperti gula-gula kapas di pokok. Tapi ini lagi dahsyat!


Ape yang korang lihat ini adalah seperti banjir..ia memang banjir tetapi di banjiri dengan sarang labah-labah...

Sumber : TaoTauAjer

Cute! - VIDEO Budak 2 tahun berjoget di khalayak ramai

Posted by Muhamad Syafiq 0 comments
Sape la mak bapak kepada budak cilik nieh, sungguh pandai dan berani beraksi di khalayak ramai. kalau korang sakskan video di bawah nie pasti korang akan teruja dan say 'Comel nyer' huhu.


Korang saksikan video budak dance on the floor di bawah nie...

Sumber : TaoTauAjer

Wow! - Mr Bean jadi pocong filem Indonesia

Posted by Muhamad Syafiq 0 comments
Pelawak terkenal siri komedi "Mr Bean", Rowan Atkinson bakal terjun ke dunia perfileman Indonesia apabila dia akan bergandingan dengan aktres jelita Indonesia Dewi Persik (Depe) dalam sebuah filem seram terbaru Depe.


Depe nyata gembira kerana berpeluang berlakon dengan pelawak terkenal Rowan Atkinson.

Sumber : TaoTauAjer

Wow! - Cebisan otak Albert Einstein dipamerkan (3 Gambar)

Posted by Muhamad Syafiq 0 comments
Dua cebisan otak saintis legenda, Albert Einstein dipamerkan kepada orang ramai pada satu pameran di Britain.


GAMBAR otak Einstein (kiri) dan replika otaknya. 

Cebisan otak saintis yang memperkenalkan teori relatif itu diletakkan dalam bekas kaca pada pameran Brains-The Mind as Matter di sini semalam.

Spesimen itu disediakan oleh Doktor Thomas Harvey yang bertugas di hospital tempat Einstein meninggal dunia pada 1955

Sumber : TaoTauAjer

VIDEO! - Darth Vader berbasikal sambil bermain bagpipe

Posted by Muhamad Syafiq 0 comments
Satu video yang dirakamkan Darth Vader berbasikal sambil bermain bagpipe, menjadi satu kepelikan bagi orang awam yang berada di sekitarnya. Korang saksikan video di bawah ini.


Bagus Darth Vader dah buat keje partime dah nie kot

Saksikan video di bawah ini....

Sumber : TaoTauAjer

OMG! - Video mengejutkan menunjukkan kanak-kanak jatuh dari van bergerak

Posted by Muhamad Syafiq 0 comments
INI video mengejutkan menunjukkan sebaik sahaja dua kanak-kanak jatuh dari belakang sebuah van bergerak. Kanak kanak tersebut terjatuh dan berguling di jalan raya nasib baik di belakang nyer tiada kenderaan lain kalau tidak alamat nyer digilis dan confrm mati macam kat China tue.


Rakaman CCTV pada 22 Feb dari Turki menunjukkan dari bonet belakang kenderaan tiba-tiba terbang seorang budak dan terlihat bonet terbuka sewaktu ia memandu di jalan.

saksikan video di bawah ini...

Sumber : TaoTauAjer

Cool ! - Video Sepanjang kehamilan sehingga melahirkan seorang bayi !

Posted by Muhamad Syafiq 0 comments
Pasti nyer kita ingin rakamkan detik-detik bahagia dan ingin merakamkan saat-saat yang di nanti-nantikan penah tak korang terfikir untuk merakamkan saat-saat sebelum isteri anda mengandung sehinggalah melahirkan cahaya mata? 


Video ini merupakan satu projek suami-isteri untuk mendokumentarikan kehamilan isteri.

Video yang menyentuh ini telah mendapat 600000 hit dan terus bertambah sejak pertama kali di upload ke YouTube, pada 7 Mac lalu.

Saksikan video di bawah ini....

Sumber : TaoTauAjer

Cool ! - Kereta Masa yang terbang dari Movie Back To The Future [Video]

Posted by Muhamad Syafiq 0 comments
Peminat cerita movie " Back to the Future " telah menghasilkan sebuah kereta De Lorean yang boleh terbang dengan berasaskan quadrocopter dan penstabilan sistem MultiWii.


Cool ! weh kalau dapat kete macam nieh..hahaa

Yang terbaru ia terdiri daripada sensor daripada Wii dan kod sumber terbuka.

Badan ringan dibuat dengan gaya kenderaan dari filem terkenal dan dilengkapi dengan lampu belakang LED.

Korang saksikan video di bawah ini...

Sumber : TaoTauAjer

Wow! - Fire tornado, Puting beliung berapi [VIDEO]

Posted by Muhamad Syafiq 0 comments
Puting beliung antara satu fenomena disaster yang berlaku di bumi, tapi pernah tak korang melihat satu fenomena yang liar biasa ( liar dari yang biasa ) di mana puting beliung berapi di sebut Fire Tornado.


Dahyat giller kan fenomena ini tengah dalam kebakaran rumah tu boleh lak puting beliung datang macam menyemburkan api !

Video bagi gambar di atas tu tao tak jumpe tapi korang ley lihat video fire tornado yang lain di bawah ini :

Sumber : TaoTauAjer

Wow! - Bomba berpakaian gaun memadam kebakaran [VIDEO]

Posted by Muhamad Syafiq 0 comments
Sudah lazim tugas bomba adalah untuk memadamkan kebakaran, setiap masa dimana jua. Tanggungjawab dan keselamatan orang awam bergantung kepada mereka. Video merakamkan dua orang anggota bomba yang off-duty dengan berpakaian gaun bertungkus lumus memadamkan kebakaran sewaktu perbarisan St Patrick's Day.


Dua anggota bomba dengan berpakaian gaun bertungkus lumus memadamkan kebakaran kereta.

Enjin trak telah terbakar sewaktu semasa perbarisan Hari St Patrick tahunan di Padua, Minnesota, Amerika Syarikat, pada hari Sabtu.

Saksikan video di bawah ini....

Sumber : TaoTauAjer

OMG! - Apabila kilang mercun meletup di Thailand [VIDEO]

Posted by Muhamad Syafiq 0 comments
Kejadian ini mengingatkan tao kejadian di Sungai Buluh pada mei 1991 , baru-baru ini satu kilang mercun di Thaiand telah meletup. Satu kemalangan di kilang bunga api di Thailand membuatkan roket terbang ke langit, menyebabkan beberapa letupan yang membawa kepada terbakarnya gudang dan pokok-pokok berdekatan.


Gambar kilang mercun di Thailand meletup

Penduduk terpaksa melarikan diri kerana pokok dibakar oleh bunga api yang menembak keluar dari gudang di wilayah Saraburi 72 km timur laut Bangkok.

Saksikan video kilang mercun di Thailand meletup di bawah ini...

Sumber : TaoTauAjer

GEMPAR! - VIDEO UFO dirakamkan berlegar di langit RUSSIA ( 3 GAMBAR)

Posted by Muhamad Syafiq 0 comments
Mengemparkan apabila objek yang tidak dikenali iaitu UFO berlegar-legar di ruang angkasa dilihat dari seluruh Timur Tengah dan sebahagian Rusia.


Pada Jun 6, 2012 - Bentuk lingkaran pelik dirakamkan di ruang udara dari seluruh Timur Tengah dan bahagian Rusia. Kejadian ini juga telah dirakamkan pada tahun 2009 di Norway, Russia, Australia, dan China, tetapi hari ini ia dilihat semula.

Ikuti penjelasan di bawah ini dan saksikan video di bawah ini.....

Sumber : TaoTauAjer

SERAM! - Lebih 200 Mayat Terbiar Pendaki Gunung Everest (8 Gambar)

Posted by Muhamad Syafiq 0 comments
Mt.Everest mempunyai kira-kira 200 mayat di atas gunung tersebut. Ini adalah perkara yang mungkin korang tak pernah tahu. Ia adalah hampir mustahil untuk untuk di alihkan dari gunung tersebut. Kebanyakan mayat-,mayat tersebut berada dalam kedudukan yang sama mereka apabila mereka mati. 


Mayat sempurna dipelihara ini kerana akan persekitaran tersebut yang sangat sejuk. Di sepanjang laluan sehingga ke kemuncak gunung tersebut pendaki sememangnya akan melalui mayat-mayat ini. Terdapat mayat-mayat yang berumur lebih 50 tahun yang kelihatan seperti mereka baru mati dan diletakkan di situ semalam.

Sumber : TaoTauAjer

OMG! - Bunuh Diri Ketika Chatting Di Facebook

Posted by Muhamad Syafiq 0 comments
Ini lah salah satu tindakan yang tidak menggunakan akal dimana seorang perempuan membunuh diri di sebabkan oleh marahkan teman lelakinya yang tidak pulang ke rumah bagi meraikan hari jadinya.


Taiwan – Bunuh diri ketika `chatting’ bersama rakan-rakan di laman sosial Facebook.Itu yang berlaku kepada Claire Lin pada hari ulang tahunnya yang ke-31.

Sumber : TaoTauAjer

Cool ! - Aiskrim di sediakan di Dubai [VIDEO]

Posted by Muhamad Syafiq 0 comments
Menyedok dan menghidangkan ais krim tidak sepatutnya menjadi gila, tetapi pekerja di Cold Stone Creamery store di Dubai ini seolah-olah menjadi lebih daripada pekerja penjual aiskrim.


Memukau pelanggan mereka dengan cara yang tidak lazim mereka mereka melambungkan dan mengimbangi aiskrim seolah-olah seperti bola. Ini bukanlah pasukan aiskrim yang biasa kita dapat lihat.

Saksikan video di bawah ini...

Sumber : TaoTauAjer

PELIK! - Ubi berbentuk Kaki Manusia dijumpai

Posted by Muhamad Syafiq 1 comments
Pembeli di China terkejut apabila keladi yang di belinya adalah berbentuk kaki manusia siap mempunyai jari jemari lagi.


Dibeli di Quanzhou, Daerah Fujian, spesimen yang pelik dimana ia jenis yang boleh dimakan mentah dan bertindak bahan biasa dalam perubatan tradisional Cina.

Sumber : TaoTauAjer

Subhanallah! - Lelaki Mengaji Dalam keadaan Koma [VIDEO]

Posted by Muhamad Syafiq 0 comments
Subhanallah, Remaja Jordan yang bertugas sebagai imam mengalami kecederaan dalam satu kemalangan, membaca Al-Quran Al-Karim dalam keadaan yang tidak sedarkan diri setelah keluar daripada bilik pembedahan


Apa jua kelakuan atau perkataan yang kita gerakkan semasa kita sedar diri, Allah SWT akan gerakkan secara automatik apabila kita dalam keadaan tidak sedar.

Saksikan video Lelaki Mengaji Dalam keadaan Koma bawah ini....

Sumber : TaoTauAjer

Subhanallah! - Kalimah ALLAH Muncul Di Bumi North Afrika (4 GAMBAR)

Posted by Muhamad Syafiq 0 comments
Segala alam hasil ciptaan Allah , dalam kita tidak sedah hasil ciptaan Nya di tinggalkan tanda kebesaranya. Sepertimana khalimah Allah di Matahari dan kali nie pulak terdapat khalimah allah yang begitu besar dan dapat di lihat dengan satelit.


Khalimah tersebut kita dapat lihat di Africa utara.

Subhanallah, macam mana khalimah tersebut boleh berada di situ adakah ia bukit?

Satu bukti yang tidak boleh dinafikan yang menunjukkan bahawa Allah adalah pencipta langit dan bumi. Penemuan yang dilakukan oleh Keyhan Mohmand dari Almere Stad, Holland. Beliau telah mengesahkan imej ini dengan imej beberapa Afrika dari laman web NASA dan semua mereka (tanpa penutup awan) menunjukkan nama Allah dengan jelas.Subhanallah!

Saksikan lagi gambar-gambar khalimah Allah yang dirakamkan oleh Nasa di bawah ini..

Sumber : TaoTauAjer

Wow! - Beribu-ribu obor-obor bersinar di pantai (6 Gambar)

Posted by Muhamad Syafiq 0 comments
Beribu ribu obor obor bersinar terdampar di sepanjang sebuah pantai di jepun..pada tahun 2008 Japan's Osamu Shimomura, Americans Martin Chalfie dan Roger Tsien telah berkongsi anugerah nobel setelah berjaya menemui cara menukar protien glowing jellyfish ni untuk merawat kanser..apa apa pun permandangan ni memang menarik untuk dikongsikan.


Bukti kekuasaanNya. Yang bercahaya biru itu ialah obor-obor yang terdampar di pesisir pantai di Jepun.Sungguh indah bukan?

Saksikan lagi gambar-gambar di bawah ini....

Sumber : TaoTauAjer

NGERI ! - Inilah Akibat Mengunakan Telefon sewaktu Sedang DI Charge (3 Gambar)

Posted by Muhamad Syafiq 0 comments
Dahsyat tak sangka kemalangan seperti ini boleh berlaku sangat merbahaya. Dimana kejadian seperti ini telah meragut jiwa seorang lelaki yang menggunakan handphone sewaktu handphone tersebut di Charge.


Saksikan gambar di bawah ini dan kisah tersebut....

Sumber : TaoTauAjer

SERAM ! - Teknik Urutan Ular, Menghilangkan Stress dan Mengekalkan Kecantikan Wanita (12 Gambar)

Posted by Muhamad Syafiq 0 comments
Pusat Kesihatan dan spa kecantikan Israel menawarkan satu perkhidmatan baru yang menyeramkan bagi pelanggan iaitu Urutan Ular. Urutan ini amat menyeramkan kerana menggunakan reptilia yang merbahaya di dunia ini iaitu ular.


Dengan hanya $ 80, korang boleh bergelumang dengan reptilia besar seperti California dan Florida king snakes, corn snakes dan milk snakes, reptiliar tersebut akan meliut ke bawah belakang korang dan sehingga ke tulang belakang korang dan juga tak terlepas ke seluruh muka anda.

Sumber : TaoTauAjer

Wow! - Mahluk Aneh yang Terdampar Adalah Ikan Purba (2 Gambar)

Posted by Muhamad Syafiq 0 comments
Sebentuk mahluk aneh terdampar di pinggir Pantai Folly di Carolina Selatan akhir pekan lalu. Orang-orang pun bertanya, apakah mahluk ini spesies baru?


Jangan takut. Menurut Pawnation AOL, hewan raksasa ini mungkin tampak asing, tapi tidak berbahaya. Dokter hewan dari akuarium Carolina Selatan mengidentifikasi mahluk ini sebagai 'sturgeon' atau semacam ikan purba. 'Sturgeon' Atlantik bisa mencapai panjang 4,5 meter dan berat 362,8 kg.

Sumber : TaoTauAjer

Wow! - Tembak isteri untuk uji kaca kalis peluru [VIDEO]

Posted by Muhamad Syafiq Sunday, November 4, 2012 0 comments
Ape yang tao nak tunjukkan disini adalah satu iklan dimana pada tahun 1930-an, satu video di buat untuk kesedaran akan cermin kalis peluru. Dimana pesanan dari iklan tersebut adalah "Gunakan kaca kalis peluru untuk melindungi orang yang kita sayangi".


Maklum lah gejala jenayah dan pembunuhan sering kali kita dengar di media massa. Terutama sekali bagi kenderaan anda, ini dapat mengelakkan kes samun dan rompakan kepada anda. Tao penah tunjuk dimana teknik terbaru perompak adalah dengan memecahkan cermin dan meragut beg yang mengandungi barang berharga dan wang ringgit sekelip mata.

Korang boleh saksikan video di bawah ini....

Sumber : TaoTauAjer

PELIK! - Carrots yang saling berpelukan (2 GAMBAR)

Posted by Muhamad Syafiq 0 comments
Sue Smith seorang petani mendapat kejutan apabila carrot yang di tanamnya di Cwymbran, South Wales begitu pelik. Dimana dua carrot yang tumbuh bersama menunjukkan seperti bentuk carrot memeluk lagi satu carrot.


Sumber : TaoTauAjer

Berita! - Pereka Porsche 911 meninggal

Posted by Muhamad Syafiq 0 comments
FRANKFURT, Jerman - Pereka model kereta sport Porsche 911, Ferdinand Alexander Porsche meninggal dunia pada usia 76 tahun.


Cucu pengasas jenama automotif mewah itu menghembuskan nafas terakhirnya di Salzburg, Austria kelmarin. Punca kematiannya tidak didedahkan.

Sumber : TaoTauAjer

TIPS ! - Cara Buang Timeline pada Facebook anda

Posted by Muhamad Syafiq 0 comments
Tao tau pastinyer benci akan timeline yang telah aktif pada facebook korang dan berbakul-bakul jugak lah sumpah serananh korang kat Makzukberk tuh...hahaa. Tao pon tension jugak habis sume FB page tukar timeline dah tak best dah. Disini tao ade jalan penyelesaiannya.


Disini tao akan tunjukkan cara-cara bagaimana korang nak remove timeline tersebut pada account profil korang. Tapi... ade tapi pulak, ianya hanya berkesan pada korang yang dah install timeline remover ini la.

Ikuti langkah demi langkah bagaimana nak hilangkan timeline pada facebook korang di bawah ini....

Sumber : TaoTauAjer

Wow! - Cantiknya Bunga Sakura Mekar di Jepun (8 GAMBAR)

Posted by Muhamad Syafiq 0 comments
Musim bunga di Jepun pada 9 April lalu, terlihat sangat indah. Bunga sakura yang sinonim dengan negara Jepun itu mula bermekaran. Orang ramai sibuk mengambil gambar untuk di abadikan sebagai kenangan dan bersantai menikmati keindahan bunga sakura yang mekar di sepanjang Chidorigafuchi di Tokyo.


Sumber : TaoTauAjer

WOW! - Katak yang beraksi seperti Bruce Lee

Posted by Muhamad Syafiq 0 comments
Katak ini mampu menendang dengan lompatan seperti Bruce Lee. Katak daun dengan mata berwarna merah ini mengangkat kaki kanannya seperti menendang, gambar ini diambil oleh jurugambar amatur Shikhei Goh yang berasal dari Pulau Batam di Indonesia.


Saksikan lagi gambar-gambar di bawah ini....

Sumber : TaoTauAjer

Wow! - Ditemukan Rangka Dinosaur Terbesar di China!

Posted by Muhamad Syafiq 0 comments
Ahli Paleontologi China mengumumkan penemuan menakjubkan dimana penemuan berupa fosil dinosaur terbesar pemakan tumbuhan atau herbivor, dengan panjang 35 meter serta berat dijangka dalam 30 tan di wilayah barat laut Xinjiang, China.


Ketua Team ekspedisi dan Deputy Executive Director of China Research Society of Paleontology, Sun Ge mengatakan dalam konferens di Shanshan County bahawa fosil itu ditemukan dalam strata Middle Jurassic Period iaitu sekitar 165 juta tahun lalu.

Sumber : TaoTauAjer

Wow! - Shaolin Soccer yang sebenar (6 GAMBAR)

Posted by Muhamad Syafiq 0 comments
Pasti korang peminat cerita Shaolin Soccer yang di lakonkan oleh Stephen Chaw, Movie yang meletup sewaktu itu menceritakan tentang sekumpulan ahli Shaolin yang menubuhkan pasukan bola sepak. Disini tao nak tunjukkan kat korang Shaolin Soccer yang sebenar.


Aksi rembatan terbang yang di lakukan

Sumber : TaoTauAjer

ANEH! - Bayi berkaki enam di Pakistan

Posted by Muhamad Syafiq 0 comments
Kesian bayi yang lahir dengan keadaan ynag pelik dimana bayi tersebut lahir dengan mempunyai enam kaki. Para doktor di hospital Pakistan kini bertungkus-lumus menyelamatkan bayi yang berkeadaan genetik luar biasa iaitu dilahirkan dengan enam kaki.


Pengarah Institut Kesihatan Kanak-kanak Kebangsaan Karachi, Jamal Raza berkata, bayi berumur tujuh hari itu adalah kembar berparasit di mana, kembar siamnya tidak sempat membesar dengan lengkap sehingga menyebabkan Umar Farooq memiliki dua pasang kaki tambahan.

Sumber : TaoTauAjer

Subhanallah ! - Keajaiban & Keanehan Air Zam-Zam

Posted by Muhamad Syafiq 0 comments
Tidak ramai yang tahu bagaimana telaga zam-zam boleh mengeluarkan puluhan juta liter pada musim haji dan ia tidak pernah kering walaupun sekali.


Seorang pengkaji diperintahkan oleh raja Faisal untuk menyelidik telaga zam-zam bagi menjawab tuduhan liar seorang doktor dari Mesir.

Berapa Juta Liter Air Zam-Zam?

Berapa banyak air zam-zam yang di ambil setiap kali musim haji? Mari kita kira secara rambang, Jemaah haji yang datang dari seluruh pelusuk dunia pada setiap musim haji dewasa ini berjumlah lebih kurang dua juta orang.

Sumber : TaoTauAjer

WOW ! - Doktor berjaya buang empat kaki pada bayi ini

Posted by Muhamad Syafiq 0 comments
Seorang bayi yang dilahirkan dengan enam kaki selamat dan berjaya di bedah bagi mengeluarkan 4 anggota tambahan, kata doktor. Bayi dari Karachi di Pakistan dipercayai mempunyai kembar parasit, yang telah wujud secara tidak betul di dalam rahim, menyebabkan terdapatnya kaki tambahan.


Bayi berkaki enam berjaya di bedah bagi membuang kembar parasitnya yang berkaki empat

Sumber : TaoTauAjer

Pelik ! - Pokok betik berwajah manusia yang marah (3 Gambar)

Posted by Muhamad Syafiq 0 comments
Pelik, namun itulah yang berlaku di sebuah ladang betik di Kampung Parit Hassan, Simpang Renggam yang khabarnya bakal dikunjungi oleh Sultan Johor, Sultan Ibrahim Ibni Almarhum Sultan Iskandar bulan depan memiliki keistimewaan tersendiri apabila sebatang daripada pokok berkenaan berwajah manusia.


Marah sungguh mimik muka pokok ini..hehe

Saksikan lagi gambar di bawah ini...

Sumber : TaoTauAjer

WOW! - Jom lihat GAMBAR Kapal Titanic dari Pembuatan sampai Karam di Dasar Atlantik

Posted by Muhamad Syafiq 0 comments
Tragedi kecelakaan Titanic adalah yang paling popular sekali di dunia ini. Dimana TITANIC adalah sebuah kapal yang begitu mewah dan megah yang telah di jangkakan 'tidak mungkin akan tenggelam' namun akhirnya karam didasar lautan Atlantik yang begitu sejuk.


Kapal Titanic merupakan kapal penumpang milik White Star Line, di bina di Harland and Wolff Shipyard di Belfast, Irlandia Utara, direkabentuk untuk menyaingi kapal Lusitania dan Mauretania milik Cunard Line. Titanic, bersama kapal kembarnya Olympic dibuat untuk menjadi kapal paling mewah dan terbesar yang pernah dibuat.

Jom kita lihat proses pembuatan Kapal terbesar ini sehingga lah kapal ini karam...

Sumber : TaoTauAjer

Wow ! - Jalan Hot n Spicy apabila lori Sos Cili kemalangan (6 Gambar)

Posted by Muhamad Syafiq 0 comments
Alamak jalan panas (Hot n Spicy) apabila lori yang membawa lebih dari satu tan sos cili kemalangan dan cili tersebut bertaburan di jalan raya di wilayah Gansu China pada 9 April yang lalu.


Saksikan lagi gambar-gambar di bawah ini....

Sumber : TaoTauAjer

Subhanallah ! - Seekor Ayam Beranak melahirkan ayam, Tanpa Bertelur

Posted by Muhamad Syafiq 0 comments
Seekor ayam betina di Sri Lanka beranak dan tidak seperti biasanya bertelur serta mengeram untuk kemudian telurnya menetas. Namun, laman BBC melaporkan, pemberitaan media di Sri Lanka sedang dihebohkan oleh berita seekor ayam yang membiak dengan cara 'melahirkan', bukan bertelur. Ayam betina itu mengeluarkan anak ayam hidup, seperti mamalia saat melahirkan.


Lihatlah ayam tersebut menlahirkan seekor ayam tanpa cengkerang telur

Ikuti pembongkaran misteri ini

Sumber : TaoTauAjer

GEMPAR! - Letupan kuat meteor di California cetus panik

Posted by Muhamad Syafiq 0 comments
Beberapa kawasan di Nevada dan California, Amerika Syarikat (AS) mengalami keadaan agak cemas selepas satu letupan kuat berlaku disebabkan batu meteor yang jatuh, semalam.


Letupan yang turut menggegarkan kediaman di kawasan kejiranan Reno ke Winnemucca, Nevada dan Sacramento ke Bakersfield wilayah California, mencetuskan panik sehingga penduduk bertindak menghubungi agensi pihak berkuasa bagi memastikan keselamatan mereka.

Sumber : TaoTauAjer

OMG! - Cacing Ditemui Dalam Burger Di China (5 Gambar)

Posted by Muhamad Syafiq 0 comments
Alamak tetiba rasa takut pulak nak makan burger, dimana di China cacing di temui dalam burger yang di makan. Bayangkan sekiranya korang makan burger tetiba korang gigit and ingatkan taugey tetiba tarik panjang jer.. euwww.. haha


Saksikan lagi gambar-gambar di bawah ini...

Sumber : TaoTauAjer

Wow! - Panorama Letusan Etna, Gunung Berapi tertinggi dan paling aktif di Eropah (5 GAMBAR)

Posted by Muhamad Syafiq 0 comments
Etna, Gunung berapi paling aktif di Eropah memuntahkan lava panas membara buat kali ke tujuh. Gunung berapi Etna tahun ini, memuntahkan keluar beratus-ratus lava lebur beberapa meter ke udara. Hasil dari letusan gunung ini menghasilkan satu panorama yang sangat menarik, indah dan mengerunkan.


Penduduk yang tinggal berdekatan telah diliputi dengan abu panas tetapi gunung berapi tertinggi di Eropah ini dan yang paling aktif nampaknya tidak menimbulkan sebarang ancaman kepada keselamatan manusia.

Penduduk tempatan bandar Sicily Catania bersyukur hasil dari aktiviti Etna sekurang-kurangnya tidak menutup lapangan terbang tempatan sebagaimana yang berlaku bulan lepas.

Saksikan lagi panorama indah letusan gunung berapi di bawah ini.....

Sumber : TaoTauAjer

Wow ! - Jom Saksi Rumah Super Mewah Adele (10 GAMBAR)

Posted by Muhamad Syafiq 0 comments
Penyanyi jazz asal Inggris Adele Laurie Blue Adkins atau lebih dikenal dengan Adele sudah mulai meniti karier sejak tahun 2009. Sejak itulah dia mulai memperoleh berbagai macam penghargaan atas karyanya. Salah satunya dia mendapat dua penghargaan di Grammy Awards 2012 lalu. Jadi tak heran la jika dia sekarang punya rumah mewah.


Kini penyanyi yang melantunkan lagu “Someone Like You” itu sekarang sudah punya sebuah rumah mewah yang terletak di West Sussex, UK. Rumah Adele memiliki 10 bilik tidur, dua kolam renang dan 25 hektar pekarangan.

Sudah terbayangkan betapa mewah dan besarnya rumah Adele ini? Berikut gambarnya :

Sumber : TaoTauAjer

Wow! - Ditimpa Kontena Kereta ini tetap kukuh (5 GAMBAR)

Posted by Muhamad Syafiq 0 comments
Kenderaan Korea Selatan paling laris di dunia, Hyundai Elantra mendadak menjadi varian terendah di dunia. Tapi itu bukan kerana reka bentuknya, melainkan tertimpa sebuah trak kontainer.


varian sedan terbaru Hyundai, Elantra, tertimpa trak kontainer sewaktu berada di jalan kota Busan, Korea Selatan.

Saksikan lagi gambar di bawah ini... membuktikan betapa teguhnya Hyundai Elantra ini....

Sumber : TaoTauAjer

#tautak? - Bagaimana Jika Seekor Chmpanze Diajarkan Menggosok Gigi oleh Pelawak?

Posted by Muhamad Syafiq 0 comments
Teori Darwin mengatakan bahawa monyet adalah asal muasal dari nenek moyang manusia. Kamu percaya? Saya tidak, tapi kita tahu mereka punya banyak kesamaan dengan kita. Tetapi teori ini amat ditentang sama sekali. Tapi tak pe kita saksikan nieh!


Para penonton sebuah acara hiburan di Jepun tertawa melihat seekor chimpanze pintar bernama Pan-kun ketika dia sedang diajarkan menggosok gigi oleh Ken Shimura, seorang pelawak dan aktor asal Jepun.

Selain menggosok gigi, dia juga berkumur, dan mencuci muka layaknya manusia.kita lihat video di bawah ini

Sumber : TaoTauAjer