-->

Kenapa ramai sangat orang hilang sekarang ni?

Posted by Muhamad Syafiq Wednesday, October 10, 2012 0 comments

Walaupun polis cuba kata "ketakutan ini datang sebab pengaruh media sosial" tapi bila difikir2 kan balik, satu masa dulu, ada berapa cara aje nak inform orang ramai pasal kes orang hilang..paper,kotak susu,tv, macam mana nak sebarkan maklumat orang hilang pakai radio?

Jadi aku rasa tak perlulah dipersalahkan media sosial kerana memperbesarkan cerita2 orang hilang kerana faedah dia jauh lagi besar berbanding persepsi negatif yang akan timbul. Awareness untuk memastikan masyarakat sedar tu sangat berguna.


Tapi, bagaimanapun, dalam hal yang tidak berkaitan dengan kes di atas, yang peliknya...kenapa ramai sangat gadis yang hilang sebab ikut boifren? Kacak2 sangat ke boifren diorang ni sampai sanggup lari tinggal mak bapak?

Kenapa selalunya bila keluar gambar boifren, muka macam mat rempit? Maksud aku, kalau nak lari sangat ikut boifren, ikutlah boifren yang hensem sket, ni balik2 muka mintak penampar. At least reputasi sebagai gadis kenalah jaga. Takkan kau nak orang tau kau mempunyai bad taste in man?

Sumber : BeritaCeritaDunia

0 comments:

Post a Comment