-->

Tutorial - Cara Review Blog Di Laman Alexa

Posted by syahira rusman Friday, August 17, 2012 0 comments
Tutorial Blog

Exchange Blog Review Di Alexa adalah salah satu Cara Menaikkan Ranking Alexa. Jadi harini penulis akan tunjukkan kat korang cara review blog di laman Alexa step by step. Okay sebelum korang start buat tutorial ni, penulis nak bagi tahu yang ianya sangat mudah dan korang cuma perlu ambil masa 5 minit je untuk siapkan! Apa tunggu lagi, jom kita mulakan!

Step By Step Cara Review Blog Di Laman Alexa


1. Klik link di bawah:

http://www.alexa.com/siteinfo/http://rilekrilek.blogspot.com

2. Lepas tu korang akan nampak paparan macam di bawah & klik pada Reviews.



3. Kemudian klik pada Write a Review.


4. Korang akan diminta untuk Login. Kalau korang tak ada akaun Alexa, guna akaun facebook pun boleh.






5. Lepas dah berjaya Login, keluarlah form untuk review. Dekat Review Headline tu korang letak tajuk & nama/url blog korang supaya orang yang direview tahu siapa korang. Kalau tak macam mana dia nak balas review korang tu kan... Dan part paling penting ialah Site Rating. Pastikan kelima-lima bintang tu menyala ya! Bukan apa, kalau korang bagi 5 bintang kat blog orang lain, mereka pun dengan senang hati akan bagi blog korang 5 bintang jugak. Win-win situation. Contoh macam yang kat bawah ni:



6. Part ni optional, maksudnya tak wajib diisi. Tapi korang isi je la yang mana korang suka, nak tekan-tekan tu ambil berapa saat la sangat...



7. Kat ruangan komen ni isi pandangan korang tentang blog yang di-review ikut kreativiti korang, simple sahaja pun tak apa... Terpulang nak guna BM atau BI, pilih yang mana korang lebih selesa. Then jangan lupa tekan Submit. Siap!




Rujukan:  Blog Rilek-Rilek

Psst: Kepada yang dah review Blog Rilek-Rilek di Alexa, jangan segan silu bagitau di ruangan komen. InsyaAllah penulis akan review blog anda pula.

0 comments:

Post a Comment