-->

Sekadar Perkongsian...

Posted by Admin Thursday, July 26, 2012 0 comments

Assalamu'alaikum,

Tengah admin menyelongkar blog orang lain, terjumpe lak artikel ni. Mungkin ade yg dah pernah bace kot mesej nie. Yelah, sebab dah lame sgt kan. Tapi untuk sekadar perkongsian kpd korang semua, admin cilok jugak la...huhu. Jom bace mesej yg nak disampaikan di bawah.

Dengan Nama ALLAH yang Maha Pemurah lagi Maha Pengasih...

Bayangkan perkara ini berlaku pada korang. Suatu hari pada masa Sembahyang Jumaat yang dihadiri oleh lebih kurang 1,000 jemaah. Tiba- tiba masuk dua orang lelaki yang menutupi seluruh tubuhnya dengan pakaian hitam. Tidak nampak apa cuma dua biji mata dan membawa mesin gun, lalu salah seorang lelaki tu bertempik "

"Sesiapa yang sanggup MATI kerana ALLAH sila berdiri di tempat kamu"

Selepas mendengar amaran lelaki itu maka segeralah bertempiaran lari para jemaah itu untuk menyelamatkan diri. Daripada jumlah yang 1,000 tadi itu hanya tinggal lebih kurang 20 orang sahaja yang masih berdiri di tempat masing-masing termasuk Pak Iman itu. Lelaki yang bertempik tadi segera membuka tutup mukanya lalu melihat ke arah Pak Imam sambil berkata: "Ok Pak Iman, saya dah halau SEMUA yang hipokrit, sekarang bolehlah Pak Iman mulakan sembahyang Jumaat". Lalu kedua lelaki tersebut berpaling dan meninggalkan jemaah.

1. Bayangkan, dari 1,000 jemaah yang mengaku dia Islam hanya 20 yang betul-betul beriman.

2. Berapa banyak manusia yang mudah lupakan ALLAH bila menghadapi bahaya. Kedua lelaki hanya membawa mesin-gun. Dia tidak katapun hendak bunuh, tetapi generasi sekarang, amat lemah. Baru kena ugut terus lari lintang pukang. Lupa yang dia masih tidak sembahyang jumaat lagi.

3. Ada juga yang agamanya cuma seminggu sahaja. Itu pun bila time sembahyang Jumaat. Tunjuk muka dekat orang kampung. Ada lagi dashyat setahun 2 kali aje. Apabila time sembahyang raya.

4. Ramai orang percaya kepada gosip dan apa yang di tulis oleh surat khabar daripada apa yang tercatit di dalam al Quran.

5. Berapa ramai yang percaya dunia hanya sementara, akhirat adalah tempat yang kekal, tapi berlumba-lumba mengejar dunia"

6. Kita boleh bersembang dengan boyfriend atau girlfriend berjam-jam tetapi hendak berdoa kepada ALLAH, alahai.. tidak cukup masa.

7. Dan lebih lawak lagi, bila kita boleh post banyak entry atau email yang berunsur lawak jenaka dan lucah ke semua tempat tapi merasa berat nak berkongsi dan nak hantar artikel-artikel yang berunsur agama.

Wallahu'alam...

p/s: terase jugak admin nie...huhu...jom share dgn kengkawan yg lain!

Misteriousgrapersz

0 comments:

Post a Comment